Posted in Event, Uncategorized

MUSLIM FASHION FESTIVAL 2019 (MUFFEST2019) DAY 3 & DAY 4

Hello! Have you attended Muslim Fashion Festival 2019? Yes, this is the last day of MUFFEST 2019. The enthusiasm of fashion people are still the same as day 1 and day 2. They attend MUFFEST2019 to watch the fashion shows, and of course the exhibition too, to shop at the fashion booths from their favourite brands.

MUFFEST2019
MUFFEST2019 (Photo Source: Instagram muslimfashionfestival)

DAY 3

There were four fashion shows at the main stage. Fashion Show IFI (International) Korea K-Street by Glingreem at 1 p.m. Trend Forecasting (2019-2020) Application Presented by BEKRAF at 3 p.m. Fashion Show Elzatta “Harmoni dalam Kemuliaan” at 4.30 p.m. Fashion Show Wardah “Unstoppable You” at 6.30 p.m. There were also press conferences, talkshows, and Grand Final MUFFEST Next Face 2019 at the second stage.

MUFFEST2019
MUFFEST2019 (Photo Source: Instagram muslimfashionfestival)

Day 4
There were press conference and talkshow at the second stage. Two fashion shows at the main stage. Fashion Show Tokopedia “Selaksa Rupa” at 4.30 p.m. Fashion Show UBS Gold “Confident in Gold” at 6.30 p.m (coming up, don’t miss it!).

MUFFEST2019
MUFFEST2019 (Photo Source: Instagram muslimfashionfestival)

Yay, can’t wait for MUFFEST2020 next year!

Advertisements
Posted in Uncategorized

Another Trip to Bandung in Early 2019

Hello, 2019! Hellooo, Muggles! Long time no see. How have you been up to? I wish you a beautiful and blessed 2019. Too many to write since last year, but you know I’m a lazy writer, hahaha. I want to write about my trip to my hometown, Medan, on Idul Adha last year. But it’s gonna be a long post with loads of photos. So I decide to to write this new year holiday as the opening post in 2019.

Actually I wasn’t in mood to go anywhere on holidays, I thought it was better to stay at home. But that day my relative came from Medan, and he wanted to go to Bandung since he had never been to. So my family decided to accompany him, and we had a short family trip. Since we’ve had many trips to Bandung, we didn’t take many pictures that time. It was about 3 hours from Jakarta to Bandung by car. We spent about one hour at Gedung Sate as my relative wished to, and then had lunch nearby. After lunch, we checked in to the hotel.

Hotel Ciumbuleuit Bandung

Hotel Ciumbuleuit Bandung

We stayed at Galeri Ciumbuleuit Hotel Bandung, a 4 stars hotel. We chose suites apartement room which contains 3 bedrooms, 2 bathrooms, 1 kitchen, and 1 living room. We stayed for two nights. The ambience was cozy although it was located in busy area. The room rate was affordable, a good choice if you want to have a family getaway in Bandung. I forgot to take pictures of it, I only took one picture of its swimming pool.

On the next day afternoon, we went to the Grand Mosque of Bandung (Masjid Raya Bandung). We arrived there at ashar time. There were a lot of visitors on the mosque yard. My nephew and niece were also very happy playing there. It was raining when we left the mosque. When the rain was about to stop, we decided to parked our car and stopped at the shopping outlets.

Masjid Raya Bandung

Masjid Raya Bandung

In the evening, we had dinner at Warung ASP (Ayam Saos Pedas) and ordered “Aku Sayap Kamu Special” dish with spicy level 0 & 1. Level 1 was too spicy to me, so I prefered the level 0. The taste was good. Recommended if you look for fine restaurant in Bandung.

Warung ASP (Ayam Saos Pedas) Bandung

Warung ASP (Ayam Saos Pedas) Bandung

The next day morning we checked out of the hotel and went to Farmhouse, Lembang. It was fun there. Then we went to La Fresa Strawberry Farm (Wisata Petik Stroberi La Fresa) which was not far away from Farmhouse. Everytime we go to Bandung, picking strawberries is always on our list, hehe. It was raining heavily when we arrived, so we waited for the rain to stop before picking strawberries. There were some food courts for the visitors who wanted to buy meals or snacks. The entrance fee to La Fresa Farm is IDR 10k/person free a plastic cup of strawberry juice. And the price for strawberries is IDR 20k/100gr.

Farmhouse Lembang
Farmhouse Lembang
Farmhouse Lembang
Farmhouse Lembang
Farmhouse Lembang
Farmhouse Lembang
Farmhouse Lembang
Farmhouse Lembang
Farmhouse Lembang
Farmhouse Lembang
Farmhouse Lembang
Farmhouse Lembang

After having fun at La Fresa Farm, we decided to go back to Jakarta. On the way home, we stopped at a rest area to have lunch and buy some cakes and snacks for friends. Well, this was my post about new year holiday. What about yours? Share with me.

Wisata Petik Stroberi La Fresa Farm

Strawberries From La Fresa Farm

Address:
Hotel Galeri Ciumbuleuit
Jl. Ciumbuleuit No.42A, Hegarmanah, Cidadap, Kota Bandung, Jawa Barat 40141

Warung ASP (Ayam Saos Pedas) Bandung
Jl. Sultan Tirtayasa No.45, Citarum, Bandung Wetan, Kota Bandung, Jawa Barat 40115

Farmhouse Susu Lembang
Jl. Raya Lembang No.108, Gudangkahuripan, Lembang, Kabupaten Bandung Barat, Jawa Barat 40391

La Fresa Farm (Wisata Petik Strawberry La Fresa)
Jl. Raya Lembang No.175d, Jayagiri, Lembang, Kabupaten Bandung Barat, Jawa Barat 40153

Posted in Uncategorized

Hello, 2018!

The title, lol, it’s way too late hahaha. But hey, it’s still January!

So… Hello, Muggles! After a very long hiatus, finally I come back. My last post was in January 2017, oh my dusty blog! So where was that girl who said she wanted to post more often in 2017? Hahaha, my bad. Fine, I will not say “I want to blog regularly in 2018”.

I have no particular reason why I left my blog for such a long time. Just not in mood maybe haha. Not much to tell about 2017. Just a little busy with works and online shop thingies, and also my sister was hospitalized. But alhamdulillah, she’s getting better now, and I hope she will recover soon, aamiin.

Overall, 2017 was fine. I have no special resolutions in 2018. I have plans, of course, but I want to keep it for myself. So yeah 2018, I’m ready for the challenges. Actually I have many things to write on my blog, and also the post list I made in 2017. I hope I post them soon on my blog.

What about you, friends? What have you been up to? Share with me.

Posted in Uncategorized

Bika Bogor Talubi, Oleh-oleh Khas Bogor dengan Kelembutan yang Menggoda

Postingan pertama di tahun 2017.


Apa sih yang ada dalam pikiran kamu kalau mendengar kata “Bogor”? Kota Hujan, udara sejuk, atau liburan? Sepertinya kita memang teringat akan tiga hal itu ya kalau membicarakan tentang Bogor. Dan memang sepertinya Bogor, khususnya Puncak, selalu menjadi salah satu destinasi wisata favorit saat liburan ataupun weekend. Terlebih untuk warga Jakarta, dengan jarak yang tidak terlalu jauh, Bogor sering dijadikan short vacation untuk sejenak menikmati udara sejuk dan menghindari kesibukan Jakarta.

Nah selain wisata dan udara sejuk, ada lagi nih yang merupakan khas kota Bogor, yaitu Bika Bogor Talubi, Si Lembut yang Menggoda, oleh-oleh khas Bogor! Sesuai namanya- Talubi- bika Bogor ini terbuat dari Talas dan Ubi. Sudah tahu kan kalau Bogor itu juga terkenal dengan talasnya? Nah, Bika Bogor Talubi ini ingin mengangkat cita rasa lokal dengan tampilan yang apik.

Sebagai orang yang lahir dan besar di Medan, kota yang terkenal dengan Bika Ambon sebagai makanan khas-nya, tentu saja saya sangat penasaran dengan Bika Bogor. Dan saat kami ke Puncak Maret 2016 lalu, kami singgah ke salah satu outlet mereka. Nah, yang jalan-jalan ke Puncak pas liburan akhir tahun kemarin sudah mencicipi Bika Bogor, belum? Atau ada yang belum tahu tentang Bika Bogor, boleh deh diterusin bacanya.


CITA RASA & TAMPILAN

Berbicara tentang makanan, maka bisa dibilang rasa adalah hal utama yang dinilai. Bika Bogor Talubi ini memiliki cita rasa manis yang pas dan kelembutan yang menggoda. Iya, manisnya itu pas, tidak terlalu manis sampai membuat eneg kalau dimakan. Dan yang paling memikat adalah kelembutannya. Terasa lembut banget di lidah ataupun saat digigit, tapi juga nggak lengket. Beneran bikin nggak pengen berhenti makannya, deh.

Selain rasa, estetika penampilan juga sangat berpengaruh ya untuk penilaian menarik atau tidaknya makanan. Nah, Bika Bogor Talubi memiliki penampilan yang simple dengan dua pilihan bentuk yaitu memanjang (balok) ataupun yang mini seperti mangkuk-mangkuk kecil. Namun bentuknya yang simple dengan warna-warna natural ini yang membuat Bika Bogor Talubi terlihat sangat menggugah selera. Coba deh kamu lihat foto-fotonya di instagram, pasti bikin kamu ingin langsung mencicipi.


HARGA & VARIAN

Bika Bogor Talubi memiliki varian rasa: Bika Bogor Talas, Bika Bogor Coco Pandan, Bika Bogor Nangka, dan Bika Bogor Ubi Madu. Dan ada tersedia juga Mini Bika yang dalam satu kotak isinya 10 pcs terdiri dari dari tiga varian (Talas, Coco Pandan, Nangka).

Selain Bika, di Bika Bogor juga ada Lapis Talubi Original, Lapis Talubi Coklat, Lapis Talubi Green Tea, dan Brownies Kukus Talas Original yang rasanya juga tidak kalah enak dengan bikanya. Dan di Bika Bogor juga ada donat, loh!

Lengkap banget kan varian-nya. Dan berbagai varian ini bisa kamu dapatkan dengan harga terjangkau.

Berikut daftar harganya:

  • Bika Bogor Rp 35.000 (Rasa Coco Pandan, Talas, Ubi, Nangka)
  • Lapis Talubi Rp 29.000 (Lapis Talubi Original, Lapis Talubi Cokelat, Lapis Talubi Green Tea)
  • Brownies Rp 32.000 (Brownies Kukus Talas Original )
  • Mini Bika Rp 29.000 (1 Kotak 10 pcs Rasa Pandan, Talas, Nangka)



KUALITAS BAHAN & PROSES PEMBUATAN

Rasa enak dan harga terjangkau. Kualitasnya? Bika Bogor Talubi menggunakan bahan-bahan yang alami dan berkualitas. Talas asli Bogor untuk bahan baku Bika Talas, ubi untuk Bika Ubi Madu, dan untuk Bika Coco Pandan dan Bika Nangka menggunakan bahan kombinasi. Dan yang paling penting, Bika Bogor Talubi tidak menggunakan bahan pengawet, makanya hanya bertahan selama 4 hari. Camilan yang sehat, kan!

Proses pembuatannya juga higienis. Berikut foto-foto proses pembuatan Bika Bogor Talubi.



Bika Bogor Talubi saat ini memiliki 3 outlet di Bogor. Kalau kamu tidak berdomisili di Bogor dan tidak sedang berpergian ke sana tapi pengen makan Bika Bogor Talubi? Bika Bogor juga melayani pemesanan online.

Alamat:

  • Jl. Raya Gadog, Sebelah Vimala Hills, (Puncak-Bogor)
  • Jl. Padjajaran 20 M Bogor
  • Jl. Soleh Iskandar No 18 B Bogor.

Contact Person:
Pin bb: TALUBI
Line: @bikabogor
Telp/SMS/WA: 0888-4829-626

Sebagai camilan yang enak dan sehat, Bika Bogor Talubi tentu bisa menjadi pilihan untuk oleh-oleh ataupun dimakan bersama keluarga dan teman-teman. Dan yang punya resolusi hidup sehat di tahun 2017, Bika Bogor Talubi yang tanpa bahan pengawet ini cocok banget dijadikan salah satu pilihan camilan. Liburan akhir tahun memang sudah berakhir, tapi kita masih punya banyak akhir pekan untuk berkumpul bersama keluarga ataupun teman-teman. Selamat menyambut akhir pekan!


Photo Credit: Instagram Bika Bogor Talubi @bikabogor

Posted in Uncategorized

Belajar Menjadi Orang yang Bermanfaat Melalui Hobi

Berbicara tentang hobi, maka akan menjadi pilihan sulit bagi saya untuk menentukan mana hobi yang paling saya minati. Makanya blog saya ini isinya “gado-gado”, hahaha. Tapi mungkin menulis, menggambar, dan crafting adalah hobi yang paling sering saya lakukan. Btw, kemarin saya menghadiri talkshow bertema “Dari Hobi Menjadi Produktif” yang diadakan oleh Hijup dan Bukalapak. Sebelum cerita tentang talkshow-nya saya tulis cara belanja di Bukalapak dulu ya 🙂

Belanja di Bukalapak itu mudah dan praktis banget. Dan sering ada diskon loh dari pelapaknya! Untuk kamu yang sudah sering belanja di Bukalapak pasti sudah akrab dengan cara belanjanya. Tapi mungkin ada yang baru mau berbelanja online, kamu bisa ikuti langkah-langkahnya. Begini cara belanja di Bukalapak dengan aplikasi Bukalapak.

Step 1

Pilih produk yang ingin kamu beli, bisa lihat di kategori atau langsung ketik keyword di kolom “cari barang”. Bukalapak akan menampilkan hasil pencarian kamu. Kamu bisa memilih produk yang paling sesuai kriteria kamu. Kamu juga bisa melihat reputasi pelapak dari feedback dan ulasan yang diberikan oleh pelanggan mereka, bisa jadi bahan pertimbangan kamu kan. Dan kamu juga bisa langsung tanya-tanya ke pelapaknya melalui menu “pesan”.

Step 2

Setelah kamu menentukan produk mana yang ingin kamu beli, maka kamu tinggal melakukan pembelian. Klik tombol “beli”, kemudian lanjutkan ke pembayaran.

Step 3

Review lagi data-datamu seperti nama, alamat, nomor telepon. Pastikan data yang kamu isi sudah lengkap dan jangan lupa memilih layanan pengiriman, lalu kamu bisa melanjutkan pembayaran.

Step 4

Kamu akan diberikan rincian dan total biaya yang harus kamu bayar. Kamu bisa memilih beberapa cara pembayaran yang ditawarkan oleh Bukalapak.Kamu bisa melakukan pembayaran melalui Bukadompet, Transfer Bank, Mandiri Clickpay, Mandiri E-Cash, CIMB Clicks/Rek. Ponsel, BCA Klikpay, Kartu Visa/Mastercard, atau Indomaret dan Alfamart. Kalau kamu pilih transfer maka akan ditampilkan beberapa rekening bank tujuan yang bisa kamu pilih, trus mentransfer nominal pembayaran yang unik hingga digit terakhir untuk memudahkan verifikasi. Setelah transfer lakukan konfirmasi pembayaran.

Kalau kamu memilih pembayaran melalui Indomaret, lakukan langkah yang awal yang sama, kemudian pilih metode pembayaran dengan indomaret. Kamu tinggal datang ke gerai Indomaret dan memberitahu kode tagihan kamu pada kasirnya. Setelah membayar kamu tidak perlu melakukan konfirmasi pembayaran karena pembayaran kamu sudah otomatis terekam oleh sistem Bukalapak.

Step 5

Setelah pembayaran kamu terverifikasi, status pembayaran dari “menunggu konfirmasi pembayaran” menjadi “dibayar” dan kamu tinggal menunggu barang pesanan kamu sampai. Kamu bisa melihat sampai di mana proses transaksi kamu di halaman Detail Transaksi. Dan kamu bisa juga menanyakannya pada pelapak dengan menu pesan. Dan kalau kamu sudah menerima barang pesananmu, kamu silakan lakukan konfirmasi penerimaan barang dengan memilih “konfirmasi terima barang” pada halaman Detail Transaksi. Dan jangan lupa beri feedback untuk pelapak ya.

Kamu juga akan mendapatkan pemberitahuan via email untuk setiap transaksi kamu. Nah, gampang dan praktis kan belanja di Bukalapak. Sejauh ini saya belum pernah kecewa belanja di Bukalapak, dan saya senang banget karena pesanan kain flanel saya kemarin cepat banget sampainya. Kalau sampai batas waktu yang ditentukan barang pesanan kamu belum sampai, uang kamu akan dikembalikan dengan fitur BukaDompet atau ke rekening kamu. Bukalapak menjamin keamanan transaksi kamu, dan kamu juga bisa membaca tips-tips dari Bukalapak untuk menghindari penipuan. Jadi, jangan ragu untuk belanja di Bukalapak.

Bukalapak menjadi salah satu platform e-commerce yang cukup populer saat ini. Dan e-commerce lain yang sangat menginspirasi saya adalah Hijup. Hijup merupakan e-commerce fashion muslimah yang sudah berkiprah di dunia internasional. Di Hijup kamu bisa menemukan berbagai macam busana muslimah dari berbagai macam brand dan juga karya dari para designer terkenal. Selain busana, kamu juga bisa menemukan sepatu, dan aksesoris yang bisa menambah cantik penampilan kamu.

Nah, kesuksesan dua e-commerce ini tentu tidak dimulai secara instant, namun hasil kerja keras yang bisa membawa mereka mencapai kesuksesan hingga saat ini. Yang menginspirasi bagi saya bukan hanya tentang kesuksesan mereka, tapi bagaimana mereka mau berbagi ilmu dan inspirasi dengan orang lain. Salah satu contohnya adalah kedua e-commerce ini bekerjasama mengadakan talkshow Inspirasi Wanita secara berkala yang selalu menghadirkan narasumber-narasumber inspiratif

Saya pernah menulis tentang Inspirasi Wanita Volume 1: Pintar Berbisnis, Bijak Mengelola Keuangan, dan Minggu 27 November kemarin saya juga menghadiri Inspirasi Wanita Volume 3: Berawal dari Hobi, Kreatif Jadi Produktif. Menyenangkan sekali bisa mendengar cerita dari para narasumber yang inspiring. Saya bisa belajar tentang semangat mereka, keinginan mereka untuk berbagi sekaligus menikmati apa yang mereka kerjakan, serta berpikir untuk konsisten dan selalu menemukan ide-ide baru.

Well, demikian postingan saya kali ini, mulai dari cerita tentang hobi saya, pengalaman berbelanja di Bukalapak, sampai talkshow inspiratif dari Hijup dan Bukalapak. Jadi, menurut saya jika kita mempunyai hobi, apapun itu selama positif dan bisa membuat kita senang menjalankannya, lakukan saja. Hobi dapat membuat kita menjadi lebih kreatif dan menjadi sarana untuk belajar menjadi orang yang bermanfaat. Paling tidak, bisa bermanfaat bagi diri kita sendiri dengan menjadi lebih produktif. Alhamdulillah kalau ternyata bisa menghasilkan dan bermanfaat bagi orang lain. Karena manfaat kepada orang lain akan kembali untuk kebaikan diri kita sendiri. Terima kasih sudah membaca!

“Sebaik-baik manusia adalah yang paling bermanfaat bagi orang lain.” (HR. Ahmad, Ath-Thabrani, ad Faruqutni)

Posted in Uncategorized

Happy Birthday, Bunda!

“I believe in love at the first sight, because I love my mom since I opened my eyes.” – Unknown

IMG_20150715_10

Mom…the greatest woman in my life, Happy Birthday!
Here I am, your stubborn and selfish girl.
We may argue, we often get debate.
But Mom, I love you more than the words I can describe…

Mom…the most beautiful angel to me, Happy Birthday!
I apologize, if I ever disappoint you,
For the things I’ve done that unintentionally make you sad.
But Mom, I’ll always do my best to always make you smile…

Mom…the place where I’ll find my heaven, Happy Birthday!
Thanks for your prayers in every single step of mine.
Thanks for always being there for me.
Mom, you’ll always be my happiness…

HAPPY BIRTHDAY, BUNDA! Thanks for everything. May Allah always bless you, aamiin. I love you… 💕

“A mother is she who can take the place of all others but whose place no one else can take.” – Cardinal Mermillod

Posted in Uncategorized

Writing 101: Day 7 – Dialogue

“She will stick with me tonight.”

“Are you kidding me? She will definitely spend her time with me all night long.”

“Hahaha…she will be having exam tomorrow. She would ignore you!”

“Lol, don’t be stupid, Dude. She can study with me too. She can find anything she needs to know in me.”

“No. You’ll give her distractions. She needs to focus on her test.”

“Whatever you say! I’m confident she will choose me.”

“Me too! Just wait and see.”

“Psssstttt. She comes…”

I walked to my bedroom and locked the door when I was in. I looked at the table near my bed. My phone said ‘hi’ teasing me, and my Artificial Intelligence book reminded me of my test. I stared at them for seconds. I yawned. I ignored them and then jumped into my bed, cuddling with my pillows and blanket.

In response to Writing 101 Day 7: Dialogue. I’m not sure whether it meets the prompt or not, hahaha 😁 Gotta go to sleep. Good night, muggles!

Posted in Uncategorized

Writing 101 Day 5: Brief – Prologue

You are my perfect distraction. And I am your beautiful downfall. We should’ve been in our heaven, but they always set us apart. We’ve been through the cruelest part of uncertainty. You killed me, I killed you. We hurt each other, but that’s sweet. How can we not love every escape we did? Love, longing, pain, lauhghter, tears. Your blood… Mine… Ours…

In response to Writing 101 Day 5: Be Brief. This is actually a prologue of my fiction.

Posted in Uncategorized

SISTERHOOD OF THE WORLD BLOGGER AWARD

I rarely answered to any blogger awards that were given to me. But this one was from Nimmi. She’s one of the nicest bloggers I know, so I gotta answer it. Thank you Nimmi for nominating me and sorry if I answer it so late. 🙂 ❤

index12

Rules:

  1. Thank the blogger who nominated you, linking back to their site
  2. Put the award logo on your blog
  3. Answer the ten questions they’ve sent you
  4. Make up ten new questions for your nominees to answer
  5. Nominate ten people

So, here are my answers to her questions.

  1. Have you ever danced in the rain? In literal meaning or idiom? I think I have for either.
  2. Ugly and live forever, or attractive and die in a year? Well, I take this ‘ugly’ and ‘attractive’ as personality. I’d rather have an attractive personality and die in  a year. First, because I’ve never wished to live forever and human don’t live forever. Second, being an attractive and lovable person is the best thing in life, although only for a short time.
  3. Do you sweat on small staffs? Hmm..not really, but yeah sometimes haha.
  4. Do you believe in miracles? If yes, then why? Yes, because miracles will do to those who keep believing, not to forget the prayers and efforts.
  5. What have you always wanted? Did you ever get it? I have always wanted to go to Old Trafford, Manchester United stadium. I never did. I hope someday.
  6. If you could wake up tomorrow in the body of someone else, who would you pick and what would you do? Hahaha, I don’t know.
  7. What Cheers you up? Many things actually. One of them is Manchester United’s victory. Yeah, it always boosts my mood up to watch my favourite football club win a match or league. Green Day’s and 30 STM’s songs also. Ice cream and chocolate will do as well.
  8. What is the weirdest thing about you? Are you proud of it? Sometimes I feel annoyed to see the position of things. For instance, when I put my phone on the table and the angle of its position doesn’t look good, I will correct it, adjusting the edge of the phone with the edge of the table haha. OCD?
  9. You can select one person from history and have them truthfully answer one question, who would you select and what is the question? It has to be The Prophet Muhammad (PBUH). I think I would ask him many questions.
  10. Which cartoon character do you resemble the most? Sakura Haruno, maybe. So I can have a date with Sasuke hahaha. 

Well, those are my answers. Too many to nominate, so I decide to nominate no one. 🙂

Posted in Uncategorized

Life Is Hard, Fight For Happy!

Daily Prompt: “Pick a random word and do Google image search on it. Check out the eleventh picture it brings up. Write about whatever that image brings to mind.”

741318_409563392451773_1085664763_o

When I googled the word “happy”, the eleventh picture of the results was this picture. “Life is hard, fight for happy”. What a quote! And yes, I totally agree. We have to do something, we have to fight in life to be happy, not waiting for the happiness to come while we do nothing for it. We have to create the happiness ourselves, do what we want, do things that make us feel happy, and don’t rely on luck. The more efforts we do, the more chances we have to get what we want. Just smile and be happy. Let’s fight for the happiness in life! 🙂